понеділок, 16 червня 2008 р.

Гіпноз ХХІ сторіччя


Співставлення протилежних світоглядів


Залежно від того, який ви вибираєте погляд на світ, визначає чого ви зможете досягнути за допомогою гіпнозу, тому що ваше сприйняття впливає на вашу систему вірувань. Як ви сприймаєте себе і ваші стосунки зі світом визначає, що є можливим і що може бути неможливим для ваших досягнень.

Традиційний терапевтичний гіпноз з'явився невідомо звідки, отримавши популярність на заході переважно завдяки прийняттю його приктикуючими лікарями. Медична наука, яку практикують дотепер, продовжує базуватись на поглядах 300-річної давності. Це погляди класичної Н'ютонівської фізики, яка розглядає всесвіт і людське тіло як склад відокремлених частин, твердих об'єктів, які просто залишаються частинами машини. Ми навіть використовуємо метафору програмного забезпечення та жорсткого диску комп'ютера, щоб описати роботу несвідомого розуму, але є одна основна відмінність між комп'ютером та несвідомим: комп'ютери не мають почуттів, бажань і страхів. З іншого боку, несвідоме - це царство емоцій. Верховним правителем несвідомого є Любов. Страх створює блоки та перешкоди на шляху. Любов - відкриває шляхи.

Декілька сторіч тому Декарт зробив внесок в філософію та науку, стверджуючи що психіка і тіло цілком відділені одне від одного і не мають нічого спільного між собою. Неймовірно, але сучасна медична наука продовжує твердо підтримувати ці погляди. Для лікаря, ствердження того, що ваш розум набагато сильніший за ваше тіло, ствердження того, що ваш розум спроможний цілковито відновити здоров'я вашого тіла, що ваша психіка може повністю змінити ваше тіло - може представляти собою професійне самогубство.

Якщо ви сприймаєте ці обмежені погляди класичної фізики , яка апелює тільки до чотирьохвимірного простору (трьохвимірний простір та одновимірний час), величезну кількість речей, яку би ви могли досягти за допомогою гіпнозу буде просто неможливо досягти, і не тому що у вашому розпорядженні немає тих речей, які могли би вам знадобитись, щоб проявити свою велич, але тому, що погляди, які ви прийняли, впливатимуть на вашу систему вірувань, на ваші очікування і на те, що ви дозволяєте собі переживати, що ви відчуваєте для себе комфортним переживати, без того щоб розбити на шматочки вашу систему вірувань та власну зону комфорту.

Ви не робот, ви не яблуко, яке падає на землю з дерева, ви не м'ячик для гольфу. Ви набагато більше. Ви є не тільки мультивимірним буттям, але маєте силу і здатність діяти за допомогою вищого виміру, за допомогою сили вашого розуму, за допомогою виміру вашої свідомості, і створювати зміни у вашій фізичній реальності. Ви єдиний, хто вибирає в якому вимірі прожити сьогоднішній день. Потрібне одне маленьке зрушення в свідомості, одне маленьке зрушення в сприйнятті - і раптом ви помічаєте, що подорожуєте один по дорозі у ваше майбутнє, що досі могло залишатись поза межами ваших найсміливіших фантазій. За допомогою гіпнозу людина може отримати чудовий досвід, якщо вона відкривається для нього і дозволяє відбуватись тим речам, яким вона раніше не дозволяла відбуватись у її житті. І за допомогою вашої сили волі, відкрвши свій розум і серце, ви дозволите самому собі бути керманичем власного життя.

Найбільші скарби і найбільша сила, за якою полюють в зовнішньому світі, знаходяться прямо біля вас. Вам не потрібно боротись або полювати на них. Вам потрібно тільки привнести це назовні з середини себе, роблячи це свідомо і цілеспрямовано кожного дня. І якщо ви це робите, то кожного дня ви зможете досягати все більшого і більшого. Ви зобов'язані перед собою. Навіщо зосереджуватись на дрібязкових крихтах у зовнішньому світі, якщо ви можете створити все що забажаєте в середині себе? Весь ваш чудовий шлях знаходиться одразу біля вас. Вам не потрібно руйнувати ваші мізки. Вам потрібно тільки привнести ці скарби у вашу самосідомість. Навіщо облаштовувати собі посереднє життя, якщо ви створені для того, щоб мати життя виняткове?

І можна тільки дивуватись реакції тих людей, які мають досвід, що не підпадає під погляди класичної фізики - світогляду, який ми використовуємо, щоб відділити те, що ми вважаємо реальним, і відмести решту того, що вважаємо нереальним тільки тому, що не маємо очей, щоб побачити це - тим не менше швидше, чим спробувати зрозуміти, що робить подібний досвід можливим, більшості людей легше відхилити його, кажучи: "так, це трапляється, але я до сих пір не вірю в це, я просто не вірю, що це можливо". І так переважна більшість людей вирішує - те, чого вони не розуміють, просто не існує, воно "нереальне", "неможливе", і часто проектують свою власну необізнаність на решту світу, вперто ствердуючи "ніхто не знає, де правда". І тут постає проблема, тому що переважна більшість психотерапевтів та гіпнотерапевтів особисто не знайомі з безмежною силою власного розуму - і замість того, щоб навчати і допомагати людям розгортати їх величність, замість того, щоб звільняти людей від їх обмежень, вони заплутують їх ще більше в ланцюги безпомічності. Що це за такий вид любязності і для кого?

Також дивуєшся при перегляді наукових передач, в яких говориться, що живі тільки ті речі, які виглядають як живі. Відповідно до класичної науки, яку ви недмінно проходили в школі, щось вважалось живим тільки в тому випадку, якщо воно рухалось і якщо ви могли це сприйняти власними фізичними відчуттями, або спеціальними приборами. Але є набагато більше речей і живих організмів, які живуть і рухаються, хоча існують на іншому вібраційному рівні, у різних вимірах, і деякі з них можуть змінити свої вібрації настільки, щоб бути видимими або невидимими для наших фізичних відчуттів. Є дещо дивне в цьому, якими сліпими ми погоджуємось бути, або якими байдужими чи високомірними, вказуючи на наше тіло як на найдосконалішу річ у всесвіті. У цьому світі є набагато більше вимірів, ніж наш фізичний вимір, набагато більше, ніж ми можемо сприйняти фізичними відчуттями.

Коли погляди класичної фізики зробили свій внесок у розвиток різних наук, які стосувались фізичних вимірів досвіду, вони розглядали життя поза життям. Вони відділяли речовину від того, що дає їй життєвий імпульс. Вони розділяли матеріал та інтелект, який ним керує. З погляду класичної фізики ви буквально жертва обставин: ваша доля або удача залежить лише від зовнішніх обставин, які ви можете лише мінімально контролювати, якщо взагалі можете. Як з людини, то з вас зняті будь-які повноваження, ви залишені на милість обставин, обмежені самотністю і страхом потенційної небезпеки, яка тільки на вас і очікує, причаївшись у кожному кутку. Коли ви приймаєте цей світогляд, життя починає здаватись важким, ви повинні боротись і купувати достатньо страхових полісів, щоб компенсувати можливі втрати. І якщо ви не зауважили, то страхування не захищає вас від втрати, воно просто надає часто недостатню компенсацію. Страхування живиться і процвітає завдяки вашим страхам. Коли ви купуєте страховий поліс, ви активно оголошуєте про вашу віру у свій страх і програмуєте своє несвідоме очікувати на катастрофу, яка ще поки що не трапилась. Тобто, фактично, ми програмуємо наше несвідоме не тільки кількома фразами, які ви можете повторювати або слухати щодня, але і способом яким ми живемо кожного дня. Ваші щоденні вчинки базуються або на любові та довірі, або на страху. Своїми щоденними думками ви постійно стверджуєте вашу вірність безмежній люблячій силі в середині вас або ж страху й безпомічності. Чому або кому ви довіряєте? Кого або що ви наділяєте силою, що керує вашим життям?

Зі світоглядом класичної фізики ви проживаєте життя у страху, сповнене асортиментом різних тривог. Чи когось здивує, що так багато людей переживають стрес і напруження? Чи когось здивує, що так багато людей проковтує обємний асортимент пігулок, лікуючи себе до забуття і роблячи все можливе, щоб втекти від проблем. З таким світоглядом ви живете, щоб вижити, виграти за будь-яку ціну - адже виживає сильніший. З такими поглядами ви будете боротись проти всього світу допоки не скінчиться паливо і ви впадете виснаженим, знудженим, втративши сенс такого життя. Ви граєтесь у гру великої ілюзії, де ви завжди відчуваєте, що чогось бракує, але не знаєте чого саме. Ви навіть не турбуєтесь про те, щоб пошукати бракуючих елементів, тому що більшість людей намагаються довести вам, що це нормальне життя і єдине, що ви можете зробити - це прийняти його - тому що той, хто так каже, не знає нічого кращого.

Отже, є й інший світогляд - світогляд, в якому весь всесвіт наповнений життєвою люблячою розумною енергією, з одним життям, яке торкається усіх і всього. Це світогляд квантової фізики, метафізики, сутність духовних традицій. Вони можуть використовувати різні слова, але говорять вони про ті самі речі.

В житті кожної людини бувають моменти, коли вона потрапляє в місце, яке називається "дно" - коли трапляється щось настільки жахливе, що видається вже більше нема сенсу жити далі. І цей момент може бути одним з найкращих благословінь, тому що особистість має можливість усвідомити, що те, як вона розглядала світ раніше, яким би способом вона не жила раніше - не працює - і нічого не зміниться у зовнішній реальності, допоки людина не захоче радикальних змін в середині себе. Якщо ваш світогляд не охоплював все ваше життя, тоді ви жили як живий мрець - і немає значення, чим ви захоплювались в житті, ви так і не вивчили, що значить жити повним життям.

Багато людей переживають жалість до самих себе. Вони жаліють себе, тому що відштовхують життя. Вони схожі на чорні дірки, які крутяться навкруги, вишукуючи людей, щоб за рахунок їх зусиль прохарчуватись наче "енергетичні вампіри". Вони прогулюються навкруги зажди голодні, напівпорожні, тому що їм бракує волі наповнити своє життя, пережити щастя, його їм спочатку хтось повинен дати. Натомість щастя привноситься з середини, коли ділишся ним з іншими. Позбавитись жалю та депресії - це найлегший шлях. Все чого він потребує - це саморозкриття, діяльності, яка би приносила щось приємне іншим людям. Це спосіб привнести чудові події у власне життя, привносячи їх в життя інших.

Все у всесвіті зроблене з цієї енергії, і ваші думки та емоції впливають на цю енергію. За світоглядом квантової фізики, метафізики та духовності, ви не просто ще один м'ячик для гольфу, ви не просто овоч, ви не просто номер, ви не просто статистика. Ви величне космічне буття. Ви творець. Ви створюєте вашу реальність власними думками. Квантова фізика стверджує: "спостерігач визначає результати експеременту", метафізика каже "енергія слідує за вашими думками, тому те, про що ви думаєте, ви і проявляєте у зовнішній світ". З цієї точки зору ви маєте силу створити все, чого тільки прагнете, якщо потурбуєтесь використовувати ваш розум свідомо і цілеспрямовано. Якщо ви не перейматиметесь його використанням, обробляючи і розвиваючи його, реалізуючи його можливості, ви можете закінчити як знесилена рослина. Ви були створені для більш гідної долі, щоб зробити внесок, позитивні зміни у цьому світі, ви були створені для місії, яка вище вашого бажання прийняти чи відкинути її.

Н'ютонова фізика каже: "ви результат зовнішніх обставин і ви повністю залежите від них". Квантова фізика каже: "ви причина обставин, ви творець ваших обставин, і тому ви маєте силу змінити все, що забажаєте, просто змінюючи власні думки".

Ваші думки не сягатимуть далі, ніж інтереси фізики Н'ютона, тому що вона цікавиться вивченням руху м'ячиків для гольфу і подібних речей, і тому телепатія, дистанційний вплив, психокінезис або зміни у вашому тілі є просто неможливі - і якщо ви обираєте погляд на себе як на беспомічну рослину, свідоме і цілеспрямоване використання екстраординарних можливостей також залишається закритим для ваших досягнень.

І можливо зараз у вас виникло бажання переглянути ваш життєвий досвід, і можливо ви можете пригадати часи, коли ви просто думали про щось і інша людина просто озвучувала ті самі речі, або коли ви чули дзвінок телефона і просто знали, хто вам телефонує ще до того, як підняли слухавку, або можливо були часи, коли дві різні людини водночас вимовляли точнісінько ті самі слова. І в цьому немає таємничих чи надзвичайних подій - це звичайні події, тому що вони всі взаємоповязані - ми всі частинки безмежного життя, ми всі частина одного безмежного розуму. Наші тіла, думки схожі на мініатюрні світи, і кожна людина та істота є клітиною енергетичного тіла. Що ми робимо для інших свідчить про те, що ми думаємо і почуваємо стосовно них, що знаходить своє відображення в тому, як почувається наше тіло. Якщо ви переживаєте образу або ненависть до обставин вашого життя чи до когось особисто, ваше тіло продукує отруйні хімічні сполуки, що може спричинити погане функціонування вашого організму, і навіть захворювання. Тому, коли ви радієте благополуччю, щастю та процвітанню інших, коли ви благословляєте світ, ви по-справжньому благословляєте себе. Коли ви відчуваєте любов і вдячність у власному житті і в житті інших - ви перший, хто отримує з цього користь на рівні буття.

І ще одне - всесвіт, включно з вашим тілом, створений з енергії. Енергія рухається по колу і створює вібрацію. Ваше тіло - це згусток енергії, який має специфічні вібрації. Ваші думки та емоції визначають вібрації вашого тіла. Ваше тіло видається твердим тільки тому, що ваші фізичні відчуття сприймають певні вібраційні частоти як тверді. Ви маєте силу змінювати ці вібраційні частоти за допомогою думок та емоцій. Якщо ви збільшите вібрації вашого тіла до частот вищих, ніж рівень сприйняття твердих об'єктів, ви зможете проходити крізь них, або якщо вам захочеться, вони не впливатимуть на вас, тому що ви резонуватимете на різних частотах.

Якщо ви культивуєте думки та емоції вищих вібрацій - любов до себе та до всього живого, тоді все що резонує на нижчих вібраційних рівнях, оминатиме вас, навіть не зачіпаючи. Якщо щось, або хтось у вашому житті мучить вас, пошліть йому любов і тоді трапиться одна з двох речей - ви або розвинете гармонійні стосунки, або вони покинуть ваше життя. Ті, хто залишається ув'язнений в низькоякісне життя, на рівні низьких вібрацій, просто не буде спроможний протистояти високим вібраціям любові. Посилати їм любов значить бажати їм щастя і добобуту, ставитись до них як до щасливих і задоволених. Ніхто, хто по-справжньому щасливий та задоволений, не побажає іншому чогось поганого. По-справжньому щаслива і задоволена людина бажатиме іншим лише одного - нехай кожен буде щасливий! Якщо вам необхідно пригадати як це почувати себе щасливим - просто згадайте час, коли ви були глибоко закохані в когось і ні про що більше не могли думати, усвідомлюючи лише любов. Коли ви дивитесь на світ крізь очі любові, що ви можете в цьому випадку бажати для інших, окрім любові, адже нічого іншого для вас не існує.

Якщо ви приймете Н'ютонівський світогляд, і підтримуватимете погляди, що ваше тіло тверде і незмінне, і якщо після цього захочете радикально змінити своє тіло, то опинетесь у доволі скрутній ситуації. Ви боротиметесь зі стіною, яку самі встановили на своєму шляху. Немає абсолютно нічого, що могло би вам завадити змінювати ваше тіло (чи це заради покращення здоров'я, чи за для естетичних цілей), окрім переконань, що на пряму повязані з вашим світоглядом. Немає значення, які генетичні умови ви прагнете змінити. Все, що потрібно - це відкрити двері для бажаних змін, що досягається зміною сприйняття, зміною світогляду. Створюючи зміни, ви повинні бути готовими покинути світогляд класичної фізики - вона не зробить жодного внеску у ваше благополуччя. Єдиний спосіб, за допомогою якого ви зможете змінти ваше тіло, є прийняття факту, що ваше тіло є лише результатом, тоді як причиною є робота вашого розуму; ваше тіло є нейтральне само по собі, воно створене з енергії, яка перебудовується відповідно до зразка, встановленого вашими думками.

Чи не краще було б, якби ви жили у світі, в якому нічого боятись, тому що ви знаєте, що ваші творчі думки впливають на безмежний океан енергії, і коли ви сфокусуєте свій розум на ваших життєвих прагненнях, енергія збереться і прийме форму того, чого ви так бажали, для вашого власного задоволення та насолоди? Чи не краще було б, щоб ви жили у світі, в якому ви достеменно знаєте, що маєте силу створити будь-що, що ви прагнете пережити, де ніщо і ніхто не має влади над вами, де ви щасливо можете співіснувати з усією природою, де ви маєте чудове місце, ваше власне чудове місце під сонцем, і що ви важлива складова частинка пазлу, який називається життям - що ваші думки торкаються всього в середині і довкола вас, включаючи погоду? Чи не краще жити у світі, де можна бути свідомим власних звязків з життям, знаючи, що ви ніколи не є і потенційно не можете бути самотнім? Чи не краще жити у світі, в якому ви знаєте, що жодної біди чи катастрофи не трапиться, яка могла би вразити вас, за умови, що ви не створите її у власних думках? Чи не краще було би жити у світі, де ви ніколи не відчували би жодного роду нестачі, за умови, що ви не створили її у власних думках?

І це не є вигадкою. Це факти, які ви можете перевірити і довести, просто граючись власним думками, спочатку уважно приглядаючись до того, про що ви думаєте, які види думок та емоцій ви втягуєте у власні будні, зауважуючи, який вплив вони справляють на ваше життя, а потім цілеспрямовано та зосереджено створити такі, які би відповідали вашим бажанням. Зосередженість означає, що ви так сильно втягнуті в пережиття вашого прагнення, що протягом того часу, як ви концентруєтесь на бажаній ідеї, нічого більше для вас не існує. І єдина річ, якій ви дозволяєте бути присутній у вашій свідомості - це ваша мета, яку ви прагнете втілити в життя.

Якщо ви прагнете достатку, то ви проводите годину часу кожного дня, цілком і повністю фокусуючись на достатку. Форма достатку не важлива. Почуття достатку - ось що насправді важливо. Спробуйте відчути насолоду безмежного достатку прямо зараз. Це єдина річ, яка має бути присутня у ваших думках, емоціях, самоусвідомленні. Практикуйте проживати кожен день з усвідомленням, що ви живете, рухаєтесь та існуєте в океані безмежного достатку, дозволяючи йому вільно проходити крізь вас, крізь ваше життя. Це легко зробити. Тоді, що б не покинуло ваше життя, це не матиме значення, тому що ви знатимете, що все одно до вас прийде ще більше, і чого б ви не забажали створити чи пережити, воно біля вас так близько, як ваша наступна думка. Тоді, ви ніколи не боятиметесь роботи. Окрім того, ви прийшли на цей світ не для того, щоб працювати. Ви прийшли сюди, щоб створити чудесне життя, то ж ідіть і творіть щось прекрасне зі своїм власним життям. Чи готові ви присвятити власне життя досягненю ваших мрій?

Дуже короткий період часу промине перед тим, як вже розпочнеться процес трансформації з перспективи квантової фізики та метафізики. Ваші думки впливають на енергію, яку ви прагнете пробудити. Ваші зосереджені думки збільшують або зменшують вібрацію енергії - залежно від того, чого ви прагнете досягти.

Якщо ви прагнете створити щось з нічого (нема такої речі як "нічого" - натомість є лише розумна енергія, життєва сила), фокусуючись на проявленій формі, тоді ви зменшуєте вібрацію поки вона не стане видима для фізичних відчуттів.


Якщо ви прагнете збільшити вібрацію чогось, уявіть це щось наповнене або зроблене із світла та любові. Любов та Світло є найвищим загальним знаменником - вібрацією всього, що проявляється. Це просто і відверто. Зосередженість на світлі та любові гармонізує вас з усім Життям, з безмежною Любовю, Енергією та Мудрістю. Любов та Світло є магічними паличками, які відкриють будь-які двері для вас. Любов та Світло зробить можливим досягнення, які раніше могли здаватись неможливими.

Це через ваші власні експеременти та досвід, ближче знайомлячись з вашою творчою силою, ви нарощуватимете все більші можливості та вміння. Якщо ви прагнете радикально змінити ваші здібності, вам спочатку необхідно пережити радикальні зміни в свідомості - і зробивши це - ви відкриєте себе для нового.

І завжди памятайте, що найбільші скарби всього світу є прямо поруч з вами. Ви можете використовувати всі інструменти і пристрої зовнішнього світу, які би допомогли вам досягти нескінченної Сили та Розуму, але вони завжди перебуватимуть всередині вас. Жодна людина не зможе вам дати нічого більшого, в порівнянні з тим, що вже вам дано, але хтось може допомогти дістати ці скарби з середини вас. Життя було вам дане, щоб створити з нього прекрасне, чудове, унікальне мистецтво. Ніде більше ви не знайдете більшого скарбу. Любіть його і користайтесь з нього собі на благо.


Hypnosis for the 21st Century: Two Worldview
Dr. Laura De Giorgio, Ph.D.
Hypnotherapist / NLP Master Practitioner
Website: www.deeptrancenow.com

Немає коментарів: